Romani din Romania!

Ne-am afundat prea mult  în lucruri care nu ne caracterizează poporul şi tocmai de aceea   n-o ducem bine. Vrem mereu să ştim “de ce?”,  în loc să schimbăm ceva din ceea  ce nu-i bine.  Dăm şpagă medicului şi nu ne dăm seama că asta pe alții îi omoară. Nu suntem egali şi nu toți avem aceeaşi bani, insa  cei care pretind şpaga au aceeşi valoare!

La noi în România totul e mai scump şi paradoxal suntem săraci. Totu-i  bine  că are cine să ne reprezinte!  Votul  e pe bani şi umbrele pentru că… oricum n-avem de unde alege! Nu acceptăm că avem nevoie de-o luptă suntem laşi şi nu vrem să fim deranjați. Și unii, n-ar vrea să-şi părăsească țara natală, dar ce folos dacă n-au respect, bani şi fericire în ea? De suntem  bine pregătiți străinii ne fac oferte înca de pe băncile facultații şi e sufiecient să ieşim o singură dată din țară ca să nu mai vrem să ne întoarcem.

Și asta pentru că organizarea, respectul şi corectitudinea pun bazele unui adevărat succes. Ei şi acum dacă tot ştim esențialul,  de ce nu clădim o Românie de poveste? Pentru că,  oriunde ne aflăm în tramvai, metrou, pe stradă ori în scara blocului, toți discutăm acelaşi lucru, punem problema pe toate părțile, dar la proba practică tragem linie de pauză şi continuăm.

Ne facem  rată în bancă pe viață  ca să ne luăm apartament, ni-l renovăm şi-n doar două  luni ne cade în cap tavanul şi asta pentru că respectu-i  reciproc. Și totuşi românu-i muncitor, ingenios şi respectat doar peste hotare.  Stați liniştiți că noi susținem evaziunea  fiscală, munca la negru şi corupția. Dar totuşi..n-o  fi oare timpul să schimbăm ceva? Căci, România e din noi sau noi din România?

Anunțuri

Despre loredannaboghiu

Imi plac inceputurile, emotiile, dulciurile primite gratis, dar cel mai mult iubesc afectiunea. Ea este cea care ma pune pe picioare. As mai vrea si ca doza de nebunie sa ma dea tot mai mult de gol pentru ca… inteleg ca asta ma va ajuta. O perioada foarte faina in viata mea, cunosc oameni interesanti, pasionati de ceea ce fac si care ma ajuta, ma critica intr-un mod constructiv si, cel mai important…ma motiveaza. In plus, acum nu am nimic impotriva sa fiu o mica ucenica, cand prea vorbareata, cand prea stresanta, cand prea intarziata.
Acest articol a fost publicat în Ganduri și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Romani din Romania!

  1. Ioana zice:

    Loredana, simti si scrii atat de viu !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s